Red Bull: “Ricciardo verloor 2,5 seconde per ronde”

27 mei 2018 — Daniel Ricciardo won de GP van Monaco maar probleemloos werd die overwinning zeker en vast niet behaald. De Australiër verloor in het begin van de race al een deel van zijn vermogen.


Red Bull-teambaas Christian Horner was zeer blij na afloop van de race. Enerzijds was er Daniel Ricciardo die ondanks zijn problemen de race wist te winnen, anderzijds was er Max Verstappen die na een mooie inhaalrace in de punten finishte.

Wat de problemen van Ricciardo betreft, die waren enorm groot volgens Christian Horner.

“Hij ging de race dit weekend niet zomaar opgeven,” vertelde de Red Bull-teambaas na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Hij verloor de MGU-K zo’n 17 of 18 ronden ver in de race. Dat was zijn probleem.”

Volgens Christian Horner verloor Daniel Ricciardo door de problemen zo’n 2,5 seconde per ronde, wat enorm veel. Op ieder ander circuit had Vettel Ricciardo eenvoudig kunnen passeren maar op het stratencircuit van Monaco moest Ricciardo er voor zorgen dat hij niet in de fout ging om zo Vettel voor te blijven, wat hij ook deed.

“Dat was zo’n 2,5 seconde dat hij verloor per ronde. Hij verloor zo’n 25 procent vermogen van zijn motor en door de manier waarop de motoren vandaag de dag werken jaagt dat de temperatuur van de remmen achteraan de hoogte in. Hij moest de remmen afkoelen, hij moest de wagen afkoelen en daarvoor moest hij van het gas.”

“Daniel had de hete adem van Sebastian in zijn nek, hij mocht geen enkele fout maken. Hij mocht zijn banden niet blokkeren. Hij moest constant instellingen wijzigen en hij heeft het gedaan. Hij was de man vandaag!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België