logo
 

Red Bull-rijders verklaren hun wedstrijd

09 mei 2010 — Opnieuw een overwinning voor Red Bull in 2010. Mark Webber eindigde knap eerste terwijl teamgenoot Sebastian Vettel omwille van een probleem niet meer kon naderen.

Mark Webber kende in principe enkel tijdens de start een moment van ongerustheid als het op zijn positie aankwam. Enkel toen vormde teamgenoot Sebastian Vettel even een bedreiging. De Australische rijder is zeer tevreden en kijkt nu uit naar de komende wedstrijd.


“Tijdens de start was het belangrijk om mijn eerste positie te behouden. Achter ons bevonden zich enkele snelle wagens en gelukkig behield ik dan ook mijn positie. Ik kende er wel een leuk duel. Ik probeerde mijn banden te sparen om vervolgens iets later mijn eerste pitstop uit te voeren. De pitstop verliep goed en ik probeerde het gat met de wagen achter me op gelijke grote te houden. Uiteindelijk behaalde ik de zege en dat geeft je uiteraard altijd een goed gevoel”, aldus Mark Webber.


image


Teamgenoot Vettel verklaarde alvast het verloop van zijn wedstrijd. De jonge Duitser kende een probleem met de remmen en daardoor ging veel van de grip eveneens verloren. Een mindere race dus.


“Vandaag liepen allerlei dingen plots fout. Tijdens de start nam ik geen risico en geraakte ik niet voorbij Webber. Vervolgens was ik niet snel genoeg en was de balans van de wagen niet optimaal. De pitstop verliep niet naar wens doordat we tijd verloren met het laten passeren van Lewis. Ik kon hem niet meer inhalen want je verliest hier heel snel je grip. Uiteindelijk kende ik een probleem met de remmen en kon ik al helemaal niet meer vooruit gaan. Deze punten zijn belangrijk maar ik ben niet bepaald tevreden over mijn race”, aldus Sebastian Vettel.

 

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België