Red Bull-rijders verwachten geen wonderen van Honda-update

20 juni 2019 — Komend weekend mag Red Bull aan de slag met de derde update van Honda maar de rijders benadrukken dat er geen grote winsten moeten verwacht worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Making a mark in Barcelona ߒª @maxverstappen1 now has three podium finishes at the #SpanishGP ߇ʰ߇ذߏ†#F1 #ߓ·: @vladimirrys #F1Barcelona #MaxVerstappen #Barcelona #AstonMartin #RedBullRacing #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Deze week kwam Honda met het nieuws naar buiten dat Red Bull in Le Castellet beroep kan doen op een nieuwe update van de Japanse krachtbron. Hoewel Honda bevestigt dat de update vooral voor meer vermogen zal zorgen denken Max Verstappen en Pierre Gasly niet dat er een grote stap voorwaarts zal gezet worden in de jacht op Mercedes en Ferrari.
​“We hebben een nieuwe update van Honda,” aldus Gasly. “Ik denk dat de vorige vooral op het gebied van betrouwbaarheid was. Deze zal meer op vermogen gericht zijn maar we verwachten geen enorme winsten.”
​“Ik denk dat de prestaties over het algemeen wel beter zullen zijn maar het is niet zo dat het een grote verandering zal zijn of dat we veel zullen inlopen op de teams voor ons.”
​“We moeten afwachten wat het zal geven tijdens het weekend maar het zal meer een verschil maken tijdens de race en niet echt een groot verschil geven in de kwalificaties.”
​De Fransman hoopt wel dat de update van Honda goed zal werken in het chassis van de RB15 want het circuit in Le Castellet moet de Reb Bull normaal gesproken wel liggen.
​“Ik denk dat het een circuit is dat ons iets beter moet liggen dan Canada. Er zijn nog steeds veel lange rechte stukken, dat is wat moeilijker voor ons maar we boeken vooruitgang.”
​“Maar ik denk dat we nog een paar kleine nieuwe onderdelen op de auto zullen krijgen. Ik denk dat we hier competitiever zullen zijn dan in Canada,” besluit Gasly.
​Ook Max Verstappen had al aangegeven dat, hoewel Honda veel vooruitgang boekt,  er geen spectaculaire winst moet verwacht worden.
​“De upgrades zijn goed maar ik verwacht nu niet meteen het startveld aan te voeren. We moeten elke kleine mogelijkheid grijpen die zich voordoet, ook al betekent dit dat we al onze derde motor moeten gebruiken.”
“Betrouwbaarheid is geen probleem maar we willen vermogen. Zoals je in Canada hebt kunnen zien is het ook mogelijk om een vijfde plaats te behalen ook al is je tempo niet helemaal goed.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België