logo
 

Red Bull schroefde de motor van Verstappen terug uit vrees voor opgave

02 juli 2018 — Het Red Bull F1 team heeft tijdens de GP van Oostenrijk de motor van Max Verstappen teruggeschroefd. De renstal deed dat omdat het vreesde dat Verstappen een vergelijkbaar probleem als teamgenoot Daniel Ricciardo zou krijgen.


Met nog vijftien ronden te gaan viel plots Daniel Ricciardo uit met een motorprobleem. Op dat moment reed Max Verstappen aan de leiding en na de teleurstelling omwille van de opgave van Ricciardo verschoof bij Red Bull uiteraard alle aandacht snel naar Verstappen.

Er werd gevreesd dat Verstappen een gelijkaardig probleem zou krijgen en daarom besloot Red Bull om de motor van Verstappen gedurende tien ronden terug te schroeven. Minder vermogen dus voor de Nederlander, die beide Ferrari’s zag naderen.

“We waren redelijk bezorgd dat er zich bij Max een vergelijkbaar probleem zou voordoen. We hebben dan ook zijn motor teruggeschroefd, dit om te proberen de temperaturen naar omlaag te brengen”, zei Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de race tegenover diverse media.

Tegen het slot van de race besloot Red Bull om Verstappen de laatste vijf ronden opnieuw meer vermogen te geven. Zo kon Verstappen er voor zorgen dat hij buiten het DRS-venster bleef en won hij de GP van oostenrijk uiteindelijk met zo’n anderhalve seconde voorsprong.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië