“Red Bull spendeerde 15 miljoen euro voor een ‘tragere’ wagen”

24 januari 2019 — Volgens Dr. Helmut Marko hebben de reglementswijziging voor het F1-seizoen 2019 Red Bull zo'n 15 miljoen euro gekost terwijl de performance door de reglementswijzigingen een flink stuk minder is.


Het werd eerder al gezegd, door de reglementswijzigingen zullen de F1-bolides komend seizoen aanvankelijk een heel stuk minder performant en dus ook minder snel zijn. De minder goede performance is toe te schrijven aan onder andere een sterke vereenvoudiging van de voorvleugels en de bargeboards.

Red Bull becijferde de invloed van de reglementswijzigingen op zo’n 15 miljoen euro en Dr. Helmut Marko vindt het niet logisch dat er door de teams zo sterk geïnvesteerd moet worden om uiteindelijk een minder performante wagen te hebben.

“We hebben dezelfde aerodynamische data als de voorbije zomer,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Motorsport.com’. “Tegen dat we in Melbourne aankomen zal het. waarschijnlijk iets beter zijn.”

Volgens Red Bull is de mindere performance dus al gedeeltelijk gecompenseerd, al blijft er dus wel nog een weg af te leggen. Dr. Helmut Marko meent dat er bij toekomstige reglementswijzigingen beter moet nagedacht worden.

“Er is nu echter een goede basis voor gesprekken tussen Mercedes, Ferrari en ons. We zijn het eens dat de regels niet bepaald mogen worden door techneuten. Van zodra de techneuten betrokken worden dan gaan de kosten de hoogte in en alles wordt dan bijzonder ingewikkeld.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België