logo
 

Red Bull tekent nu ook officieel beroep aan

20 maart 2014 — Red Bull Racing heeft nu ook bevestigd officieel beroep aangetekend te hebben tegen de diskwalificatie van Daniel Ricciardo. image

De Oostenrijkse renstal had tot deze middag tijd om beroep aan te tekenen, en heeft dat ook officieel gedaan, al hebben ze daarmee tot het laatste moment gewacht. Red Bull is er heilig van overtuigd dat er niets mis was met het brandstofverbruik op de RB10 van de Australiër.

Volgens de nieuwe regels mogen de nieuwe F1-wagens immers niet meer dan 100 kilogram brandstof verbruiken. Red Bull Racing meende dat er het hele weekend, en ook tijdens de wintertests, al problemen waren met de brandstofsensoren. De zaak wordt nu overgedragen aan het Court of Appeal van de FIA, maar een datum voor de zitting is er echter nog niet.

Zo blijft het resultaat van de GP van Australië, waarbij Kevin Magnussen en Jenson Button naar respectievelijk P2 en P3 opschoven, voorlopig onder voorbehoud. Red Bull en Renault verklaarden al meermaals dat ze volledig in regel te zijn inzake de brandstof en het verbruik. De overtuiging van beide partijen was ook de reden waarom beroep werd aangetekend.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België