Red Bull teleurgesteld na vertrek Honda, zoektocht naar nieuwe motor begint

02 oktober 2020 — Bij het Red Bull F1 team reageert men teleurgesteld op de beslissing van Honda om de Formule 1 te verlaten en de stekker uit het gezamenlijke project te trekken.

“Als team begrijpen we hoe moeilijke deze beslissing voor Honda moet geweest zijn om aan het einde van het seizoen 2021 uit de Formule 1 te stappen,” vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner in een reactie op het afscheid van Honda.

“De verschuivende focus binnen de autoindustrie heeft tot het besluit van Honda geleid om haar middelen anders in te zetten. Die reden begrijpen we en respecteren we ook.”

Uiteraard heerst er ook een enorme teleurstelling bij Christian Horner en Red Bull, aangezien ze vorig jaar met grote ambities aan hun gezamenlijk verhaal in de Formule 1 begonnen.

“Ook al zijn we teleurgesteld dat onze samenwerking met Honda niet verder gezet zal worden, we zijn ook enorm trots op ons gezamenlijk succes waarbij er vijf overwinningen en vijftien podiumplaatsen behaald werden door Red Bull en AlphaTauri. We willen iedereen bij Honda bedanken voor hun ongelooflijke inspanningen en toewijding.”

“Onze gezamenlijk focus tijdens de rest van het seizoen 2020 en het seizoen 2021 blijft ongewijzigd, we zullen strijden voor overwinningen en voor het kampioenschap.”

Red Bull bevestigde vervolgens nogmaals dat het zelf toegewijd blijft aan de Formule 1 en in tegenstelling tot Honda ook na 2021 in de sport zal blijven.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België