Red Bull test zonder voorvleugel: “We hadden slechts één exemplaar”

02 februari 2015 — Het Red Bull F1 team heeft het grootste deel van de tweede testdag in Jerez zonder voorvleugel gereden.


Daniil Kvyat ging van de baan en beschadigde de voorvleugel van zijn RB11. Voor Red Bull was dit een klein drama, aangezien de renstal slechts één voorvleugel naar Jerez had meegenomen. De rest van de testdag werd dan ook zonder voorvleugel afgewerkt, terwijl uit de fabriek een nieuwe voorvleugel werd ingevlogen.

Het bewijst nogmaals dat Red Bull erg ‘last minute’ naar Jerez is afgereisd. De RB11 doorstond immers pas op zaterdag, daags voor de eerste wintertest van start zou gaan, de door de FIA verplichte crashtest.

“Jammer genoeg ging Daniil even van de baan tijdens zijn installatieronde. De baan was nog koud en hij was een instelling aan het aanpassen op het stuur. Tussen de tweede en derde bocht ging hij van de baan en raakte hij erg zacht de bandenmuur,” aldus Christian Horner.

“Het was jammer genoeg de enige voorvleugel die we hier in Jerez hadden. Dat is redelijk normaal voor deze tijd van het jaar, aangezien je dan nog geen grote voorraad reserveonderdelen hebt. Dat is ook de reden waarom we zonder voorvleugel hebben gereden. Tijdens de namiddag en avond komen er nog nieuwe onderdelen toe.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België