Red Bull twijfelt of Renault nog een stap vooruit zal zetten met haar motor

06 augustus 2017 — Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zo zijn twijfels of motorpartner Renault dit seizoen nog de nodige vooruitgang zal boeken.


In Hongarije was Red Bull met haar RB13 opnieuw iets competitiever. Dat was deels toe te schrijven aan de karakteristieken van het circuit. De wagen van Red Bull werd echter ook een stuk beter, al is het vooral wachten op een sprong vooruit van motorpartner Renault.

“De wagen wordt steeds sterker onder raceomstandigheden. We waren opnieuw erg competitief in Hongarije,” aldus Horner. “Indien we iets meer performance met de motor vinden ... Je zag tijdens de kwalificatie dat Max de tweede snelste was tijdens Q1 en Q2. Wanneer je naar het laatste deel van de kwalificatie gaat dan heb je nood aan dat extra beetje motorkracht om de strijd met de concurrentie aan te gaan.”

Christian Horner twijfelt echter of Renault daadwerkelijk een stap vooruit kan zetten met haar motor. De teambaas vreest dan ook dat Red Bull tijdens het tweede deel van het seizoen op dat vlak tekort zal komen en dat Renault haar middelen vooral zal aanwenden voor de ontwikkeling van de 2018-motor.

“Ik denk dat je met onze motorpartner moet spreken om te weten wat zij denken over het introduceren van een betere motor,” aldus Horner.

Horner vreest dat het circuit van Spa-Francorchamps, waarop eind deze maand de GP van België wordt verreden, niet in het voordeel van de Renault-motor zal spelen. De karakteristieken van het circuit zijn immers veeleisend voor de motor en met de Renault-motor zal Red Bull vooral tijdens de kwalificatie een nadeel ondervinden.

“Hopelijk kunnen we een redelijk resultaat neerzetten,” aldus Horner. “Op zaterdag zullen we problemen ondervinden.Ik kan me inbeelden dat we ons op zaterdag als vijfde en zesde op de startgrid kwalificeren terwijl we op zondag iets sneller zullen zijn. Op het circuit van Spa kan je echter wel inhalen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië