Red Bull: “Veel geruchten maar nog geen duidelijkheid”

23 oktober 2015 — De voorbije weken werd Red Bull aan iedere mogelijke motorleverancier gelinkt maar nog steeds is er geen duidelijkheid voor volgend seizoen.


Wie wordt de motorleverancier van Red Bull volgend seizoen? Is dat de vraag die we ons daadwerkelijk moeten stellen? Of moeten we ons eerder afvragen of Red Bull daadwerkelijk de Formule 1 verlaat.

Het ziet er eerder naar uit dat Red Bull toch in de Formule 1 zal blijven. Dat mogen we hopelijk toch concluderen aan de meest recente commentaren van Christian Horner, de teambaas van Red Bull. Horner lijkt de voorbije dagen zijn kar enigszins te keren en meer en meer te zinspelen op een verder verblijf van Red Bull in de Formule 1.

Het is echter maar de vraag wie er dan motoren zal leveren. Red Bull hoopte aanvankelijk motoren van Mercedes of Ferrari te krijgen maar botste daar uiteindelijk op een negatief antwoord. Toch opnieuw Renault dan maar? Of alsnog Honda, waar men aanvankelijk liet verstaan dat een extra team van motoren voorzien in 2016 quasi onmogelijk zou zijn. Door het feit dat de regels nu duidelijk stellen dat motoren toch doorheen het seizoen 2016 enigszins ontwikkeld mogen worden zou Honda alsnog overwegen om een extra team eventueel van motoren te voorzien.

Red Bull had aanvankelijk eind oktober als deadline gesteld om een ‘competitieve’ motor te vinden voor volgend seizoen. Christian Horner laat nu echter weten dat dit moeilijk zal worden.

“Er zijn reeds geruchten geweest over elke mogelijke motorleverancier die Red Bull volgend jaar van motoren zou voorzien. Ze hebben allemaal dus zo’n 25 procent kans om het bij het rechte eind te hebben,” zei Horner tegenover Sky Sports. “Er wordt zoveel gespeculeerd, er worden ook heel wat meningen over gegeven. We zullen iets zeggen wanneer het zover is. We werken er momenteel erg hard aan.”

“Volgende week zal het plots november zijn en daarna is het plots Kerstmis en begint het testen,” aldus Horner. “We moeten iets voor elkaar krijgen tijdens de komende weken. Het zou mooi zijn om alles in orde te krijgen tegen dat we Mexico verlaten maar de kans is echter klein.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België