Red Bull verandert pitstop procedures

25 mei 2011 — Dat zegt Christian Horner. Red Bull verandert de procedures omdat ze vermoeden dat Ferrari exact kan zien wanneer ze juist een pit zullen maken bij Red Bull.

Dat Ferrari precies weet wanneer Red Bull een pitstop maakt, is in Barcelona gebleken. Alonso werd werk keer op keer op hetzelfde moment binnengehaald als Mark Webber waardoor deze laatste meer dan een halve race achter Alonso vast zat.

“Ze zagen iets wat wij deden dat er op wees dat we een pitstop zouden maken en op dat moment riepen ze ook Fernando binnen. Het kon geen toeval zijn dat ze telkens op hetzelfde moment zouden stoppen”, Zei Horner.

In tegenstelling tot wat Red Bull adviseur Helmut Marko eerder deze week verklaarde, gelooft Horner niet dat Ferrari hiervoor gebruik maakt van illegale middelen. Horner zei dat met sommige radio boodschappen naar Webber op het uiterst laatste moment, de enige mogelijkheid voor Ferrari om te reageren was dat als ze een pre-pitstop actie gezien hadden in onze garage.

“Daarom hebben we onze procedures veranderd voor komend weekend. Ik weet niet of het onze mecaniciens waren die hun handen in hun zakken stopten op het verkeerde moment of iemand die een band vastpakte. In ieder geval hebben we veranderd zodat we minder transparant zijn.”

image

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België