“Red Bull verliest 21 miljoen door vertrouwelijke Ferrari-schikking”

07 maart 2020 — Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko is niet te spreken over de vertrouwelijke schikking tussen de FIA en Ferrari, volgens hem kost die schikking Red Bull heel wat geld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De FIA liet eind vorige week weten dat er een vertrouwelijke schikking met Ferrari werd getroffen met betrekking tot de motor waarmee het in 2019 racete.

Volgens de FIA waren er aanwijzingen van mogelijk gesjoemel maar waren er tegelijkertijd geen concrete bewijzen waarmee Ferrari schuldig kon bevonden worden.

Bij Red Bull zijn ze overduidelijk niet blij met de volgens hen zeer ‘milde’ gevolgen voor Ferrari. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko meent zelfs dat Red Bull door de vertrouwelijke schikking zo’n 21 miljoen Britse pond is verloren.

“De conclusie van het FIA-onderzoek is een regelrecht schandaal,” aldus Marko tegenover het Duitse ‘Der Spiegel’.

“We zouden teambaas Christian Horner moeten vragen om een rechtszaak aan te spannen voor de 21 miljoen Britse pond die toegekend zouden geweest zijn indien Ferrari effectief bestraft was.”

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is niet te spreken over de schikking tussen Ferarri en Mercedes.

“Het is niet oké wat Ferrari heeft gedaan, maar het is nog minder oké hoe de FIA dit aangepakt heeft,” aldus Toto Wolff.  “Al de andere teams zijn boos.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België