Red Bull: “Verstappen heeft de zege weggegeven”

15 april 2018 — Volgens Dr. Helmut Marko heeft Max Verstappen de zege in China weggeven door zijn onbezonnen inhaalpoging op Sebastian Vettel.


Een sterk staaltje van strategie zorgde ervoor dat beide Red Bulls na de safety car-periode als een speer naar de voorste gelederen schoten. Max Verstappen kreeg het echter eerst aan de stok met Lewis Hamilton, in de inhaalrace die daarop volgde was er ook een aanrijding met Sebastian Vettel en de jonge Nederlander kon de zege op zijn buik schrijven.

Voor de erg ambitieuze inhaalpoging op Sebastian Vettel kreeg Verstappen een tijdstraf van 10 seconden die ervoor zorgde dat hij als vijfde geklasseerd werd. Verstappen nam de schuld van de aanrijding op zich en Helmut Marko liet aan ‘Movistar’ weten dat zijn rijder zich er van bewust was dat de zege was gaan vliegen.

“Max was te ambitieus in zijn inhaalpoging op Vettel,” laat Marko weten. “Ja, het was zijn fout maar dat zijn dingen die gebeuren in de racerij. Hij heeft zich verontschuldigd.”

Marko heeft zijn jonge rijder naar eigen zeggen op het hart gedrukt dat zijn tijd nog komt en dat hij niet te hard mag proberen.

“Hij weet heus wel wat hij verloren heeft vandaag,” gaat Marko verder. “De overwinning lag voor het grijpen maar hij heeft ze weggeven.”

“Desalniettemin was het een sterke race van onze beide rijders. Hij is nog maar negentien of twintig, dat is nog verdomd jong, zulke dingen gebeuren nu eenmaal,” besluit Marko.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België