Red Bull: “Verstappen heeft Ricciardo voorbijgestoken”

14 januari 2019 — Volgens Dr Helmut Marko heeft Max Verstappen vorig jaar veel progressie gemaakt en zowel op het gebied van de kwalificaties als het racen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich gelaten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Sinds ze in 2016 teamgenoten werden zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo steeds erg aan elkaar gewaagd geweest. Vorig jaar was echter de eerste keer dat we Max Verstappen de bovenhand zagen nemen, hij scoorde net als Ricciardo twee overwinningen maar met negen podiumplaatsen was hij duidelijk beter volgens Marko.

“Er bestaat data over,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport.’ “In de kwalificaties is het verschil groter maar ook in de races is hij een beetje sneller.”

“Het vreemde is dat Max soms meer glijdt maar dat hij toch beter zijn banden kan sparen. Daar is aan gewerkt, dat had hij nog niet toen hij bij ons kwam.”

“In 2017 kende Ricciardo een kleine terugval, dat voelde hij zelf ook. Door hard te trainen met de physio en ook op andere gebieden slaagde hij er weer in om bij Verstappen in de buurt te komen. Maar nu in de tweede helft van 2018 heeft Verstappen duidelijk afstand genomen.”

Marko gelooft dat Verstappen in 2018 is uitgegroeid tot een sterke rijder met een te duchten reputatie. De jonge Nederlander sloot het seizoen af op een vierde plaats, voor Valtteri Bottas, maar zonder dat beruchte incident met Esteban Ocon in Brazilië had dat even goed de derde plaats kunnen zijn.

Bij het begin van 2018 zag het er nochtans niet naar uit dat Verstappen zijn beste seizoen in zijn nog jonge F1-carrière zou gaan afwerken. Bij de eerste races was Verstappen dikwijls betrokken bij incidenten waar hij al dan niet zelf de oorzaak van was.

“Het fundamentele probleem lag hem vooral aan een zeker gebrek aan controle en ongeduld,” gaat Marko verder. “Het punt is dat Verstappen snel genoeg is, dat hoeft hij niet steeds te bewijzen. Dat is helemaal niet nodig, hij heeft al het imago dat het beter is van niet met hem te sollen in de duels.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België