logo
 

Red Bull: “Verstappen wou zelf een nieuw contract van drie jaar”

21 oktober 2017 — Volgens Helmut Marko was het Max Verstappen zelf die graag drie jaar langer bij de renstal wenste te blijven, in plaats van bijvoorbeeld slechts voor één jaar bij te tekenen.


De voorbije maanden waren er heel wat geruchten dat Verstappen bijzonder ontevreden was bij Red Bull en er over nadacht om de overstap naar Mercedes of Ferrari te maken in 2019. Gisteren volgde echter het nieuws dat Verstappen zijn contract bij Red Bull verlengde tot en met 2020.

“We begonnen met Max in de Formule 1 en hij behaalde zijn eerste overwinning bij ons. Nu willen we er samen voor zorgen dat hij de jongste F1-kampioen wordt,” vertelde Marko tegenover ‘Sky F1’.

“Beide rijders zouden na 2018 vrij op de markt zijn gekomen omdat hun contract dan afliep, we hebben dan ook geprobeerd om minstens één rijder vast te leggen voor daarna. Max vroeg of hij een overeenkomst tot eind 2020 kon krijgen terwijl Ricciardo hem zelf op de markt begaf. Nu praten we ook met hem.”

Helmut Marko bevestigde ook dat het Max Verstappen zelf was die een overeenkomst van drie jaar vroeg.

“Het toont aan hoeveel vertrouwen hij in ons heeft,” aldus Marko, die beseft dat Red Bull nu alles in het werk moet stellen om er voor te zorgen dat ze de komende jaren met Max Verstappen om de wereldtitel kunnen strijden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België