Red Bull: “Verstappen zal geen reden hebben om zijn opstapclausule te gebruiken”

01 februari 2020 — Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko zinspeelt op het feit dat Max Verstappen een opstapclausule kan activeren indien Honda er eind 2021 de brui aan zou geven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Vorige maand raakte bekend dat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull verlengde tot en met 2023. Volgens Helmut Marko moet dat er ook voor zorgen dat Honda zijn lot ook verder aan de formatie uit Milton Keynes verbind. Op dit moment loopt de overeenkomst met de Japanners eind 2021 af.

In een gesprek met het Duitse ‘Motorsport-Magazine’ laat Helmut Marko tussen de regels optekenen dat Max Verstappen een opstapclausule heeft in zijn contract die hem zou toelaten om Red Bull te verlaten als Honda zou beslissen te stoppen met de Formule 1.

“In principe staat dit contract vast. Bij een normaal verloop is alles geregeld”, aldus Marko. “We hebben nu een contract met Honda tot 2021. En een F1-bolide zonder motor, dat wordt natuurlijk een moeilijk verhaal. Dus het is duidelijk dat we een competitieve motor nodig hebben om Verstappen te houden.”

Maar Marko heeft er alle vertrouwen in dat Red Bull Verstappen kan voorzien van materiaal om te strijden om de wereldtitel, zelfs met de komende reglementswijzigingen die er volgend jaar aan zitten te komen. Met andere woorden, hij is niet bang dat Verstappen de bewuste clausule zal gaan gebruiken omdat hij er simpelweg geen reden zal toe hebben.

“We zijn vooral blij, Het contract van Verstappen geeft ons stabiliteit en het geeft het hele team een ongelooflijke hoeveelheid motivatie,” zei hij.

“Het is ons grote doel voor Max, die ook met ons is begonnen in de Formule 1, om de jongste wereldkampioen ooit te worden.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België