Red Bull verwacht dat ‘rollercoaster’ met Renault-motor zal blijven duren

22 april 2018 — De achterstand en ook problemen met de Renault-motor zijn er ook dit seizoen maar tegen alle verwachtingen behaalden Red Bull en Daniel Ricicardo in China de overwinning. Volgens Christian Horner toont het nog maar eens aan dat Red Bull met Renault als motorpartner op een 'rollercoaster" zit.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De Renault-motor zorgde dit seizoen al enkele keren voor problemen bij Red Bull. Ook in China waren er problemen en Daniel Ricciardo mistte bijna Q1. De mecaniciens van Red Bull slaagden er echter in om de Australiër met nog drie minuten op de klok in zijn Red Bull RB14 op de baan te sturen.

Uiteindelijk slaagde Ricciardo er daags nadien in om de GP van China te winnen door samen met Red Bull handig gebruik te maken van de safety car die op de baan kwam. Voor zowel Ricciardo als red Bull racing was het een serieuze boost maar Red Bull-teambaas Christian Horner dat het op en neer blijft gaan met Renault.

“We bevinden ons nu al zo’n vijf jaar op een rollercoaster met Renault,” aldus Horner. “Soms maak je een volledige looping en vervolgens gaat de rollercoaster gewoon verder.”

“In Bahrein had Ricciardo een probleem met het opslagen van de energie en in China was er een probleem met de turbo waardoor heel wat kostbare tijd verloren ging. Op een bepaald moment begin je je af te vragen wat het volgende is.”

Red Bull bekijkt momenteel over het ook volgend jaar nog met Renault-motoren zal racen, of dat het net als zusterteam Toro Rosso de overstap maakt naar motoren van Honda. In de loop van de komende weken zouden op dat vlak knopen doorgehakt moeten worden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België