logo
 

Red Bull voert de druk op Renault op: “We hebben verschillende andere opties”

02 juli 2014 — Het Red Bull F1 team voert de druk op motorfabrikant Renault verder op en dreigt publiekelijk om na het seizoen 2015 van motorfabrikant te wisselen.

image
Dat Red Bull steeds meer gefrustreerd raakt omwille van de verschillende problemen die steeds opduiken die gerelateerd zijn aan motorleverancier Renault is een publiek geheim. Red Bull reisde zelfs al af naar het hoofdkwartier van de Franse motorfabrikant om te gaan helpen bij het verbeteren van de prestaties, alsook de betrouwbaarheid, van de krachtbron van Renault.

Ondanks alle pogingen om de situatie waarin het samen met Renault verkeerd te verbeteren lijkt de lijdensweg van Red Bull en bij uitbreiding ook de andere teams die met motoren van Renault rijden verder aan te houden.

In de wandelgangen werd reeds gespeculeerd over een motor die Red Bull eventueel zelf zou gaan bouwen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Ook Christian Horner beseft dat het anders moet en de teambaas van Red Bull voert de druk op Renault dan ook op.

“Het fantastische aan een team zoals Red Bull is dat we steeds over verschillende opties beschikken,” zei Christian Horner tegenover GPUpdate. “Ik ga uiteraard niet vertellen wat die zijn. We willen echter vooraan kunnen meestrijden en competitief zijn. Om competitief te zijn moeten we ook over een goede krachtbron beschikken.”

Volgens sommigen ligt de oorzaak van de problemen die Renault ervaart bij het feit dat het te veel teams van een motor voorziet.

“Dat kan een rol spelen want je gaat nooit iedereen volledig kunnen plezieren,” aldus Horner. “De motor die Ferrari gebouwd heeft is voor Ferrari en de andere teams die deze motor willen gebruiken moeten hun wagen aanpassen aan de motor van Ferrari. Hetzelfde geldt ook bij Mercedes. Bij Renault proberen ze alle teams die met hun motor rijden te plezieren, wat op zich erg lovenswaardig is. Het is echter niet de beste manier om competitief te zijn.”

“We moeten er nu het beste van maken door Renault zo goed mogelijk te ondersteunen zodat Renault het maximale uit haar krachtbron weet te halen,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België