Red Bull waarschuwt haar rijders: “Presteren of je vliegt eruit”

12 maart 2016 — Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, waarschuwt zijn rijders dat hij iemand op straat zet als die rijder niet presteert.


De huidige rijders bij Red Bull, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat, maakten beide de overstap van het zusterteam Toro Rosso naar het grote Red Bull in 2014 en 2015 respectievelijk. Bij Toro Rosso heb je twee rijders, Max Verstappen en Carlos Sainz, die een indrukwekkend debuutjaar meemaakten in de Formule 1. Voor 2016 is er dus niets veranderd aan de rijdersbezetting bij beide Red Bull teams. Maar het is algemeen bekend dat ze bij Red Bull niet verlegen zitten bij het op straat zetten van een talent als die niet naar behoren presteert. Zo zagen we eind 2014 Jean-Eric Vergne vertrekken bij Toro Rosso.

Marko vertelde tegenover F1i dat 2016 niet meteen bepaald wie er bij Red Bull rijdt in 2017, maar slechte prestaties zullen in ieder geval niet voordelig werken.

“In het algemeen hebben we contracten van een langere periode met onze jonge talenten. Het hele programma is gebaseerd op de prestaties van de rijder. Het mag duidelijk zijn: wie niet goed presteert, die ligt eruit!”

Harde woorden van Helmut Marko! En het gaat nog verder. Over Max Verstappen weet hij het volgende te vertellen: “We zullen nog afwachten als hij inderdaad volgend jaar (2017) gaat promoveren naar Red Bull. Het tweede seizoen is soms moeilijker dan het eerste.”

Zoals eerder reeds geschreven, herhaalt Helmut Marko nu ook dat hij Toro Rosso voor Red Bull verwacht tijdens de eerste seizoenshelft. “Toro Rosso mag blij zijn met de oudere Ferrari motor. Ze hebben beter die motor, dan geen motor. Ik kan het me zeker inbeelden dat ze voor Red Bull zullen eindigen tijdens de eerste races van het seizoen. Na de zomer zullen hun prestaties waarschijnlijk dalen en dan zal Red Bull waarschijnlijk weer het betere team zijn.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België