“Red Bull was in Spanje even snel als Mercedes”

19 mei 2018 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was zijn team in Spanje even snel als Mercedes, iets dat volgens hem onderstreept werd door het feit dat Max Verstappen met een beschadigde wagen op het podium eindigde.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

“Het was een sterke race voor ons. We hadden opnieuw een sterke wagen tijdens de race,” blikt Horner terug op de race in Spanje. “Het circuit is een beetje zoals Melbourne, het is er zeer, zeer moeilijk om in te halen. Van zodra Kimi moest opgeven was het duidelijk dat onze racesnelheid zeer sterk was en dat onze bandendegradatie meeviel.”

“We konden langer doorgaan op de soft band dan al onze rivalen. Het was van in het begin onze bedoeling om de eenstopper te doen werken. We geloofden echt dat het sneller was tijdens de race. Beide rijders slaagden erin.”

Verstappen eindigde uiteindelijk als derde op het podium, Daniel Ricciardo moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Opvallend daarbij was dat Max Verstappen ondanks de schade aan zijn voorvleugel alsnog redelijk vlot derde wist te eindigen.

Christian Horner is er dan ook van overtuigd dat Red Bull tijdens de GP van Spanje zich op het niveau van Mercedes bevond.

“Als je kijkt naar de snelheid van onze wagen, dan zag het er naar uit dat we de evenknie van Lewis waren, zeker tijdens de tweede helft van de race. Het probleem was dat we in het verkeer terechtkwamen en de wagen beschadigd raakte.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België