Red Bull: “We gaan Alex Albon als teamgenoot van Verstappen niet extra onder druk zetten”

29 januari 2020 — Red Bull Racing heeft geen plannen om de lat voor Alex Albon komend seizoen extra hoog te leggen en de druk op de Britse Thai op te voeren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

Het kijkt alsof Albon al jaren meedraait in de Formule 1. De nog steeds maar 23-jarige Albon debuteerde vorig jaar in Australië bij Toro Rosso en mocht halverwege het seizoen de overstap maken naar Red Bull Racing waar hij Pierre Gasly verving.

Bij Red Bull Racing wachtte Albon als teamgenoot van Max Verstappen een zware taak. Ondanks de hoge verwachtingen en druk slaagde Albon erin om ook bij Red Bull Racing een zeer goede indruk te maken.

Met een jaar ervaring op zak stijgen ook de verwachtingen maar bij Red Bull Racing zijn ze naar eigen zeggen niet van plan om de druk op Albon op te voeren.

“Er zijn geen specifieke doelstellingen, hij moet gewoon zijn ontwikkeling als rijder verder zetten,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover ‘Autosport magazine’ toen hem gevraagd werd of Albon specifieke teamdoelstellingen had gekregen voor 2020.

Volgens Horner is Albon zeer goed omgegaan met de veranderingen waarmee hij tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 werd geconfronteerd.

“Jullie hebben de races gezien die hij voor ons heeft gereden. Hij werd steeds beter en beter. Ik vind dat hij schitterend heeft gereden. Zijn eerste jaar bij twee verschillende teams en dan nog eens de druk die erbij is gekomen omdat hij naar ons kwam en omdat Max zijn teamgenoot is.”

“Hij is overal zeer goed mee omgegaan. Hij heeft met zijn aanpak en attitude indruk gemaakt bij iedereen in het team, met zijn feedback ook, hij blijft maar groeien.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België