Red Bull: “We hebben al het mogelijke gedaan om Ricciardo te behouden”

29 december 2018 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Red Bull alles in het werk gesteld om Daniel Ricciardo in het team te houden. Daar waar dat aanvankelijk leek te lukken opteerde de Australiër uiteindelijk voor om de overstap naar Renault te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“We bekeken het en ik denk dat we al het mogelijke gedaan hebben om hem in het team te houden,” vertelde Christian Horner eerder deze maand tegenover ‘Autosport’.

“Ik denk dat hij gewoonweg een nieuwe uitdaging wou.  Toen hij de breuk meedeelde zei hij het klassieke: ‘Het ligt niet aan jou, ik ben het! “.

Volgens sommigen koos Ricciardo voor de exit omdat Max Verstappen steeds nadrukkelijk de absolute nummer één en het speerpunt van Red Bull werd. Ricciardo voelde zich daardoor steeds meer de nummer twee en minder gesteund binnen het team, waardoor hij zijn eigen weg ging.

“Ik denk dat hij zich, door de evolutie van Max, zorgen maakte over zijn eigen waarde,” aldus Horner. “Ik denk dat het een moeilijk seizoen is geweest voor Daniel. Hij moest omgaan met Max die verder evolueerde.”

“Bovendien kreeg Daniel, ook al kregen beide rijders met tegenslag af te rekenen, meer pech te verwerken op zondag dan Max. Twaalf maanden geleden maakte Max hetzelfde mee.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België