Red Bull: “We hebben niets verborgen gehouden voor Ricciardo”

26 oktober 2017 — Bij Red Bull willen ze benadrukken dat ze niet geprobeerd hebben om de motorupgrade van Verstappen verborgen te houden voor Ricciardo.


Voor de race in Austin kreeg Max Verstappen een nieuwe motor met onderdelen die op de exemplaren van 2018 zullen komen. Deze upgrades konden maximaal twee tienden van een seconde winst per ronde opleveren. Teamgenoot Ricciardo liet na de kwalificatie weten dat hij daar helemaal niet van op de hoogte was.

Dat en de contractverlenging van de Nederlander bracht de geruchtenmolen op gang en kwatongen beweerden dat Red Bull Verstappen zou voortrekken. Bij de Oostenrijkse formatie ontkennen ze dat ten stelligste.

Teambaas Christian Horner zegt dat ze Ricciardo niet op de hoogte stelden omdat ze niet wisten of er veel winst te behalen viel met de nieuwe motor.

“Het is moeilijk voor ons om in te schatten wat het verschil zal zijn,” aldus Horner. “Renault heeft voor elk team een nieuwe power unit ter beschikking gesteld en voor ons kwam het het beste uit dat we Max zijn motor zouden vervangen.”

“Het is altijd de bedoeling geweest, en dat is het nog steeds, dat Daniel geen gridstraf meer krijgt tot het einde van het seizoen.”

Ricciardo moest in Austin de strijd staken nadat de Renault-power unit achterin zijn Red Bull te maken kreeg met een olielek. Zonder die tegenslag had hij volgens Horner op het podium kunnen eindigen.

“Daniel kreeg te maken met een olielek en daardoor ging de motor in safe-mode. Ik hoop dat de motor nog te redden is,” aldus Horner.

“Het is jammer want hij was zeer competitief in het begin van de race. Ik denk dat hij normaalgesproken op het podium zou geëindigd zijn,” besluit de teambaas.


Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België