Red Bull: “We hebben risico’s genomen met de crashtests”

18 februari 2016 — Red Bull-teambaas Christian Horner liet weten dat zijn team risico's heeft genomen tijdens de crashtests.


Red Bull onthulde gisteren haar livery voor het nieuwe F1-seizoen. Dat gebeurde nog wel op de oude F1-bolide maar Christian Horner had naast de nieuwe livery ook ander opmerkelijk nieuws te melden.

Daar waar heel wat andere teams de voorbije weken lieten verstaan dat ze reeds succesvol de verplichte crashtests hadden doorstaan heeft de nieuwe wagen van Red Bull pas de voorbije dagen de crashtests afgelegd. Bijzonder laat wanneer je weet dat de RB12 binnen enkele dagen moet deelnemen aan de eerste wintertest.

“We hadden voor maandag geen enkele crashtest gedaan en we hebben ze allemaal uitgevoerd in slechts drie dagen tijd. De laatste crashtest vond pas een uur geleden plaats,” zei Horner gisteren tijdens de presentatie van de livery van Red Bull in Londen. “We hebben risico’s genomen. Andere teams zouden er waarschijnlijk nooit van durven dromen hebben dat ze slechts een week voor de eerste test hun crashtests uitvoeren.”

“Zo is het nu eenmaal, het zit in ons DNA alsook de competitieve drang die we in ons team hebben.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië