Red Bull: “We willen ook Ricciardo langer aan ons verbinden”

21 oktober 2017 — Christian Horner heeft aan ‘Sky’ laten weten dat het ook de bedoeling is om na Verstappen ook Daniel Ricciardo langer bij Red Bull aan boord te houden.


Het huidige contract van de Australiër loopt af op het einde van volgend seizoen en zijn naam wordt gelinkt aan zitjes bij Mercedes en Ferrari in 2019.

“We hebben al met Daniel rond de tafel gezeten en we hebben duidelijk gemaakt dat we met hem hetzelfde willen doen als met Max,” aldus Horner.

“De onderhandelingen met Max zijn nu achter de rug en het is duidelijk dat we graag met de huidige line up verder willen. Hopelijk kunnen we dat ook minstens tot het einde van 2020.”

Eerder deze week verklaarde Horner al dat hij het logisch zou vinden dat Max Verstappen bij Red Bull zou blijven en een team rond zich zou bouwen. ‘Sky’ vroeg in die context wat Ricciardo daarvan vindt en of dat een invloed heeft op hem.

“Om te beginnen is Max tien jaar jonger dan ik,” aldus Ricciardo. “Ik ga niet beweren dat we ons op verschillende punten in onze carrière bevinden maar door het leeftijdsverschil zitten we toch in een verschillende situatie. Dat is waarschijnlijk de beste manier om het te omschrijven.”

“Maar we racen allebei om te winnen. We doen er alles aan om ons hopelijk te mengen in de strijd tussen Lewis en Seb. Ik zou graag nog een race winnen dit jaar en hopelijk is het dit weekend zover,” besluit de Australiër.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image