logo
 

Red Bull: “We zullen Sainz terugroepen indien Ricciardo niet blijft”

16 maart 2018 — Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten verstaan dat hij hoopt dat Daniel Ricciardo ook volgend jaar nog voor Red Bull zal rijden. Met Carlos Sainz beschikt Red Bull volgens Horner echter over een goed alternatief.

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlosainz) op

Sainz die vorig jaar nog tijdens het seizoen de overstap maakte van Toro Rosso naar Renault, het was een opmerkelijke ‘move’ die kaderde in de overstap van Renault naar Honda-motoren bij Toro Rosso en omgekeerd bij McLaren.

Diezelfde Carlos Sainz zou volgend jaar wel eens plots opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen kunnen worden indien Daniel Ricciardo besluit om zijn contract bij Red Bull niet te verlengen en de renstal te verlaten.

“Het is onze intentie om Ricciardo ook in de toekomst bij ons te hebben,” vertelde Christian Horner tegenover ‘CNN’. “Indien dat echter niet mogelijk is dan beschikken we over goede alternatieven. We hebben goede rijders in onze juniorprogramma en ook al rijdt hij bij Renault nu, Carlos Sainz ligt nog steeds bij ons onder contract.”

Volgens Horner blijft het echter moeilijk om de toekomst in de Formule 1 te voorspellen. Je weet nooit zeker wat er gebeurt. Jaren geleden was er de plotse overstap van Sebastian Vettel naar Ferrari, ook al beschikte Vettel nog over een geldig contract bij Red Bull.

Veel is dus mogelijk in de Formule 1, zelfs wanneer er contracten zijn. In één ding gelooft Horner echter niet, en dat is dat Hamilton volgend jaar voor Red Bull zal rijden.

“Lewis zijn contract loopt dit jaar af,” aldus Horner. “Ik zie hem Mercedes echter niet verlaten, maar zeg nooit nooit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België