Red Bull wijzigt brandstofprocedure na diskwalificatie in Abu Dhabi

17 november 2012 — Bij Red Bull hebben ze de procedures voor de brandstof gewijzigd nadat Vettel in Abu Dhabi tijdens de kwalificatie te weinig brandstof aan boord had en daardoor gediskwalificeerd werd.


Vettel moest tegen het einde van de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi zijn wagen op vraag van het team aan de kant plaatsen. Achteraf bleek dat de Duitser niet voldoende brandstof aan boord had en daardoor moest Vettel als laatste aan de race beginnen.

Om een herhaling van die problemen te voorkomen heeft men bij Red Bull besloten om de procedures met betrekking tot de brandstof aan te passen.

“We hebben zeker en vast onze procedures aangepast. Samen met Renault hebben we onderzocht waarom er niet zoveel brandstof in de wagen aanwezig was als gepland. Er waren heel wat variabelen die meespeelden en ik denk dat we uiteindelijk gewoon pech kenden,” zei Christian Horner in Austin. “We moeten hieruit lessen trekken en hopelijk zorgen we ervoor dat dit niet opnieuw voorvalt.”

Eenvoudig gezegd zal er nu nog strikter gecontroleerd worden hoeveel brandstof noodzakelijk is en hoeveel er daadwerkelijk in de wagen is gedaan.

“Er zullen enkele wijzigingen in de procedures plaatsvinden, er zal gecontroleerd worden, nogmaals gecontroleerd worden om uiteindelijk nog eens te controleren,” aldus Horner. “De procedures waren ruim vier tot vijf jaar niet veranderd omdat ze werkten. Het toont gewoonweg aan dat wanneer je aan de top werkt, dat de marges enorm klein zijn.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België