Red Bull wil aerodynamisch probleem RB15 oplossen met update tegen GP van Spanje

05 april 2019 — Tijdens de GP van Bahrein bleek dat Red Bull met haar RB15 helemaal geen bedreiging kon vormen voor Ferrari en Mercedes. Red Bull stelde een aerodynamisch probleem met haar wagen vast maar er is goed nieuws, tegen de GP van Spanje zou een pakket met updates het probleem moeten verhelpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Volgens Red Bull zou het aerodynamisch niet één specifiek groot probleem hebben maar een combinatie van allerlei kleine problemen. Tijdens de F1-test in Bahrein werden enkele zaken uitgeprobeerd en het probleem zou tegen de eerste Europese race op de F1-kalender, de GP van Spanje, verholpen moeten zijn.

“In Bahrein heb we een zwak punt in de aerodynamica ontdekt,” aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko tegenover ‘Autosport’. “We denken dat we de oorzaak nu kennen en hebben reeds enkele aanpassingen gedaan.”

“Verstappen zijn tijd op dinsdag was redelijk ok”. Het is geen conceptueel probleem maar iets dat rondom details draait. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd is maar in Bahrein werd het nog eens extra uitvergroot door de wind.”

Helmut Marko liet duidelijk verstaan dat Red Bull nu de oorzaak kent van haar problemen.

“Ja, we kennen de oorzaak van het probleem,” aldus Marko. “Het is echter niet duidelijk of we tegen China een oplossing zullen hebben. Tegen Barcelona zou dat echter het geval moeten zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België