logo
 

Red Bull wil van Verstappen de jongste F1-kampioen ooit maken

03 november 2018 — Bij Red Bull geven ze zichzelf nog twee seizoenen de tijd om van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te maken.


Max Verstappen is in bloedvorm, dat bewees hij vorig weekend nog maar eens door op indrukwekkende wijze de GP van Mexico op zijn naam te schrijven. De dag voordien was er nochtans één van kommer en kwel want bij zijn laatste echte kans om Vettel te onttronen als jongste polesitter ooit liep het mis.

Maar niet getreurd, er zijn nog andere records die Verstappen kan breken, dat van jongste wereldkampioen ooit bijvoorbeeld. Dat bewuste record staat ook op naam van Vettel, die op de leeftijd van drieëntwintig jaar en honderdvierendertig dagen zijn eerste wereldtitel behaalde.

Dat record kan Verstappen, die op dertig september jongstleden eenentwintig jaar werd, nog afsnoepen van de Duitser als hij ten laatste in 2020 wereldkampioen wordt. Dat is geen onmogelijke opdracht maar er zijn ook geen zeeën van tijd meer.

Red Bull heeft er echter alle vertrouwen in dat ze daar in zullen slagen met nieuwe partner Honda. Dr. Helmut Marko, die Verstappen in 2016 naar de hoofdmacht van Red Bull haalde heeft hoge verwachtingen voor de Nederlander.

“We kijken echt uit naar volgend jaar,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport.’ “Het doel is om de jongste wereldkampioen te hebben en we zullen dat vanaf volgend jaar al proberen.”

“We zijn er ons van bewust dat het eerste jaar met een nieuwe motorenleverancier niet makkelijk zal zijn. Maar onze doelstelling, en dat heb ik al tegen iedereen verteld, is dat we vanaf het begin voor het kampioenschap zullen gaan, zonder excuses.”

Marko is onder de indruk van de prestaties van Verstappen en hij laat het niet na om dat nog eens in de verf te zetten.

“Als hij over de boordradio praat lijkt het net alsof hij een kopje thee aan het drinken is. Het soort informatie dat hij vraagt is ongelofelijk. Zijn grenzen zijn nog niet in zicht,” besluit Marko.

Volgend jaar zal Verstappen gekoppeld worden aan Pierre Gasly, die de zware taak krijgt om oudgediende Daniel Ricciardo te vervangen. 
 
Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België