Red Bull zal niet aarzelen om een klacht in te dienen tegen Ferrari

07 december 2019 — Dr Helmut Marko is vastberaden om Ferrari op het rechte pad te houden en indien nodig zal hij niet twijfelen om een klacht in te dienen tegen de Italianen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De Oostenrijker vindt de straf van de FIA voor Ferrari omwille van het brandstofverschil in Abu Dhabi lachwekkend en hij laat ook weten dat de Scuderia zich volgend jaar bij de minste twijfel aan een klacht van Red Bull mag verwachten.

In Abu Dhabi was er immers een duidelijk verschil tussen de hoeveelheid brandstof die zich in de auto van Leclerc bevond en de hoeveelheid die Ferrari had doorgegeven aan de FIA. Dat resulteerde in een boete van vijftigduizend euro maar daar was Marko allerminst van onder de indruk.

“De regels zijn duidelijk,” zei Marko tegenover ‘Auto Bild’. “De lichte straf voor die overtreding was een grapje.

“Het gaat over eerlijkheid, over het naleven van de regels en over de gelijke behandeling van alle teams.”

“Ferrari’s motor werd in vraag gesteld over verschillende punten die waarschijnlijk buiten elke grijze zone liggen, maar er werd niets gedaan om het te corrigeren.”

“Als we vermoeden dat er onregelmatigheden zijn, zullen we zeker protesteren, en dan zal Ferrari alles moeten bekendmaken, en de FIA zal er adequaat mee omgaan,” besluit Marko

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België