Red Bull zonder F-Duct in Spanje?

30 april 2010 — Bij de renstal Red Bull is men waarschijnlijk niet van plan het zogenaamde F-duct tijdens de Grote Prijs van Spanje al in de wagen te integreren.

Red Bull is nog steeds intensief bezig met de ontwikkeling van het F-duct dat McLaren heeft uitgevonden. Het aerodynamische snufje is ondertussen al even geen geheim meer en gezien het de MP4-25 opvallend sneller maakt op de rechte stukken is het te voordelig om links te laten liggen. Eerder al verklaarde Red Bull-teambaas Christian Horner dat het zogenaamde F-duct mogelijk achterwege zou blijven tijdens de komende wedstrijd in Spanje. Vooral de vulkaanuitbarsting van de Eyafjalljökull op Ijsland zou de ontwikkeling toen gehinderd hebben. Mark Webber hoopt in elk geval dat zijn RB6 snel uitgerust zal zijn met een F-duct.

“Waarschijnlijk zullen we in Barcelona nog niet over het F-duct beschikken. Ik hoop wel dat ons team er niet al te lang meer mee zal wachten. We bekijken momenteel nog enkele mogelijkheden, maar dat doen de meeste andere teams ook nog”, aldus Mark Webber.

image

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België