“Red Bull zou met een Mercedes-motor races gewonnen hebben”

10 januari 2016 — Volgens Daniel Ricciardo was het chassis van Red Bull goed genoeg om races te winnen indien ze een Mercedes-motor ter beschikking hadden gehad.


Het seizoen 2015 stond bij Red Bull in het teken van teleurstellende resultaten. Red Bull verwees daarbij steeds naar Renault voor de minder goede prestaties. Meer zelfs, volgens Daniel Ricciardo was het chassis van Red Bull tijdens de tweede seizoenshelft zelfs goed genoeg om races te winnen, op voorwaarde dat ze over een Mercedes-motor zouden beschikken.

“Vanaf de race in Hongarije presteerde de wagen niet alleen beter, hij was ook eenvoudiger om af te stellen,” aldus Ricciardo tegenover Autosport. “Om eerlijk te zijn, indien we een Mercedes-motor hadden gehad dan zouden we zelfs enkele races gewonnen hebben.”

Red Bull besloot uiteindelijk om de samenwerking met Renault stop te zetten. Het ging op zoek naar een nieuwe motorleverancier maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de Renault-motor voor 2016, al krijgt die wel de naam Tag Heuer.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoMercedesRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië