Redden dubbele punten het seizoen van Red Bull ?

09 maart 2014 — Het toekennen van dubbele punten tijdens de laatste race van het seizoen, er is al veel over gediscussieerd en geschreven, maar mogelijk redden ze wel het seizoen van één van de felste tegenstanders van de maatregel.

image
Want was het niet Red Bull dat resoluut tegen de maatregel van de dubbele punten was?  Ze vonden de regel compleet belachelijk, maar mogelijk zorgt de regel er nu wel voor dat Red Bull alsnog een gooi kan doen naar de titel.

Laat het duidelijk zijn, op papier heeft Red Bull nog geen achterstand want de eerste race van het nieuwe seizoen moet nog steeds verreden worden. Maar ook bij Red Bull zelf houden ze er rekening mee dat ze op zijn minst tijdens het begin van het seizoen op achtervolgen zijn aangewezen. Net daarom zou de dubbele punten-maatregel in het voordeel kunnen keren van Red Bull.

De renstal vroeg zich immers reeds openlijk af wanneer en of ze de achterstand wel compleet goed kunnen maken. Volgens Helmut Marko heeft Red Bull immers een achterstand van twee maanden. Die dubbele punten tegen het einde van het seizoen kunnen nu dus plots een mooi geschenk worden, daar waar ze aanvankelijk als belachelijk beschouwd werden. Meer zelfs, het psychologisch steekspel is begonnen want bij Red Bull verwijten ze nu Mercedes dat het plots tegen het invoeren van dubbele punten tijdens de laatste drie races in plaats van enkel de laatste race was.

Het zou Red Bull natuurlijk goed uitkomen indien blijkt dat ze na de eerste races van het seizoen inderdaad een serieuze achterstand hebben op de concurrentie. Anderzijds lijkt Mercedes momenteel een voorsprong te hebben.

“Slechts één race met dubbele punten is fout, dat hebben we allemaal gezegd,” aldus Helmut Marko. “Om de factor van het toeval en het geluk enigszins uit te sluiten hebben we vervolgens gezegd dat we de dubbele punten tijdens de laatste drie races wensten in te voeren. Dan is het immers meer gespreid.”

“Iedereen heeft toegezegd maar na de wintertests, wanneer er bepaalde prioriteiten verandert zijn, dan is Mercedes plots tegen die maatregel. We waren opeens water en vuur op het vlak van dubbele punten tijdens de laatste drie races,” aldus Marko tegenover Servus TV.

Niki Lauda van Mercedes gaat de discussie dan weer niet uit de weg.

“Daar praat hij weeral overal rondom,” aldus Lauda. “Ik begrijp dat idee van de dubbele punten sowieso niet goed want wanneer je een lekke band hebt tijdens de laatste race kan je plots de wereldtitel verliezen. Dat is compleet onlogisch.”

“Helmut wil terrein kunnen goedmaken aangezien ze het bij Red Bull in het begin niet goed voor elkaar zullen hebben,” besluit Lauda.

Of hoe de grootste tegenstander van de dubbele punten tegen het einde van het seizoen misschien wel het grootste voordeel kan doen met de dubbele punten ...

Maar laat ons eerst afwachten wat de eerste race van het nieuwe F1-seizoen ons brengt en daarvan kennen we over minder dan een week al het resultaat.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België