logo
 

Regen is een zekerheid: beslissing kampioenschap een thriller van formaat?

25 november 2012 — Wordt de GP van Brazilië een droomfinale voor de beslissing van het F1-kampioenschap? Waarsschijnlijk wel want alle ellementen zullen aanwezig zijn, ook de regen ...

Gisteren kregen we tijdens de kwalificatie reeds een klein voorproefje van spanning en gladheid op de baan. Het circuit van Interlagos lag er immers nog nat bij toen Q1 van de kwalificatie van start ging. Geen van de favorieten liet zich verrassen, maar voor vandaag wordt het serieuzere werk aangekondigd.

Reeds drie weken geleden kwamen de eerste voorspellingen voor de GP van Brazilië. Toen al werd er regen tijdens het raceweekend voorspeld. De voorspellers hadden het bij het rechte eind want gisteren moesten de F1-piloten zich alvast kwalificeren op een opdrogende baan.

Vandaag volgt dus de allesbepalende thriller van formaat. Een thriller waarbij ook de regen een cruciale rol zal gaan spelen. Tijdens het moment waarop de race wordt verreden wordt een regenwaarschijnlijkheid voorspeld van 65 tot 85 procent. De voorspelling is afhankelijk van de weerdienst waarop men zich baseert.

Het ziet er dus naar uit dat de rijders de nodige porties regen over zich heen zullen krijgen en daar zal Fernando Alonso uitermate tevreden mee zijn. Enkel uitzonderlijke omstandigheden of pech voor Vettel kunnen hem immers nog aan de titel helpen.

Er komt een front met slecht weer uit Argentinië en dat bereikt Sao Paulo en Interlagos wanneer de F1-race gepland is. Het is echter de vraag hoe sterk de regen zal zijn en wanneer het juist zal regenen. Ga er maar van uit dat de teams alles in het werk zullen stellen om een zo goed mogelijke voorspelling van het weer te verkrijgen en dit tot op de minuut.

Interlagos zorgde de voorbije jaren reeds meermaals voor spectaculaire races en dit vaak ook door de grillige weersomstandigheden. De GP van Brazilië 2012 belooft opnieuw zo’n thriller van formaat te worden. Eentje die zal beslissen over de wereldtitel ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België