Regenbandentest Pirelli: dag 1: Vandoorne valt stil

25 januari 2016 — Tijdens de eerste dag van de tweedaagse regenbandentest van Pirelli op het circuit van Paul Ricard werden er in totaal 285 ronden afgelegd.


Om 9 uur ging de tweedaagse regenbandentest van Pirelli van start. Een sprinklerinstallatie had kort voordien het circuit nat gesproeid zodat regenachtige weersomstandigheden gesimuleerd konden worden.

Tijdens de test kwamen alleen de wagens van Ferrari, Red Bull en McLaren in actie. Daarbij werden in totaal 285 ronden gereden en mochten de wagens niet uitgerust worden met nieuwe onderdelen.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne nam de testwerkzaamheden voor het McLaren F1 team op zich. Vandoorne reed uiteindelijk 87 ronden en een besttijd van 1:09.131. De betrouwbaarheid bij McLaren-Honda is nog steeds niet optimaal want in de namiddag viel Vandoorne met zijn F1-bolide stil, waarna de test werd afgewerkt met de wagens van Ferrari en Red Bull.

Het was daarbij niet de bedoeling om een zo snel mogelijke rondetijd te rijden maar om prototypes van de regenbanden voor Pirelli uit te testen.  Morgen volgt nog een tweede testdag op het circuit van Paul Ricard. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het circuit dan opnieuw kunstmatig nat gesproeid.

De eerste echte F1-wintertest ter voorbereiding van het nieuwe seizoen gaat pas op 22 februari van start. Dan komen de teams en rijders wel in actie met de nieuwe F1-bolides.

Uitslag dag 1:
1. D. Ricciardo Red Bull 01:08.713 99
2. S. Vandoorne McLaren 01:09.131 87
3. K. Raikkonen Ferrari 01:09.637 99


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: PirelliStoffel VandoorneFerrariMcLarenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België