logo
 

“Regenpauze? Crashes, daar draait het toch om?”

28 maart 2015 — Voormalig wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve ergert zich aan de regenpauze die er was tijdens de kwalificatie voor de GP van Maleisië.


Villeneuve volgt de Formule 1 nog steeds en de Canadees geeft regelmatig zijn ongezouten mening over gebeurtenissen in de sport. Deze keer ergert Villeneuve zich aan de regenpauze die er was voorafgaand aan het laatste deel van de kwalificatie.

“Ze hebben te lang gewacht. Dat doen ze altijd!” ergert Villeneuve zich over de regenpauze tegenover ‘Motorsport-Total.com’. Villeneuve vraagt zich trouwens ook af waarom er regenbanden zijn meegebracht naar Sepang. “Indien de rijders meteen goed kunnen rijden op intermediates, dan kan er niet veel water op het circuit gestaan hebben.”

Volgens Rob Smedley, de hoofdingenieur bij Williams, is er echter een logische verklaring waarom de intermediates meteen gebruikt konden worden: “Het is compleet normaal dat de baan zo snel opdroogt wanneer kort daarvoor de baantemperatuur enorm hoog was.”

Villeneuve vindt het echter maar niets dat er een regenpauze was. De Canadees is van mening dat Q3 zoals gepland moest beginnen en dat de rijders dan zelf maar moesten uitmaken of ze zouden rijden.

“Waarom?,” vraagt Villeneuve zich af waarom het licht aan de pitlane lange tijd op rood bleef staan. “Men had ook de tijden van het tweede deel van de kwalificatie kunnen nemen. Wanneer iemand vervolgens de baan op wil gaan, laat hem dan toch doen. Ik ben steeds de baan opgegaan, ook wanneer er aquaplaning was.”

Volgens Villeneuve worden de zogenaamde ‘durvers’ dan beloond. Dat is vandaag de dag niet meer het geval.

De huidige generatie F1-bolides begint bijna letterlijk ‘te zwemmen’ wanneer er niet voldoende van het gas wordt gegaan op de rechte stukken maar met die uitleg neemt Villeneuve duidelijk geen vrede.

“Ik heb in het verleden daardoor ongevallen gehad, maar daar draait het toch om in motorsport?” besluit Villeneuve. “Je ziet het water op de baan staan en je hartslag gaat omhoog. Ik ging steeds de baan op, ook wanneer het riskant was.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België