logo
 

Q2 en Q3 vannacht om 1 uur Belgische tijd

16 maart 2013 — De stewards beslisten om het voor bekeken te houden en Q2 en Q3 op zondagochtend om 11 uur lokale tijd te laten doorgaan. Dat betekent dat wij deze laatste twee sessies vannacht om 1 uur live kunnen volgen. image

Kort na de derde oefensessie begon het te regenen in Melbourne. Dat zorgde ervoor dat de eerste kwalificatiesessie enkele keren werd uitgesteld zodat de marshalls het circuit zoveel mogelijk watervrij konden maken. Na het einde van Q1 begon het uiteindelijk opnieuw redelijk hard te regenen, waardoor we weer met staand water te maken kregen en Q2 ondertussen al 2 keer werd uitgesteld.

In die eerste kwalificatiesessie was het Nico Rosberg die de snelste tijd op de tabellen zette, voor Fernando Alonso, Romain Grosjean, Sergio Perez en Mark Webber. Wereldkampioen Sebastian Vettel staat momenteel op de zevende startplaats. Er waren tal van spins en crashes te zien, onder meer van Lewis Hamilton, Felipe Massa en Esteban Gutierrez. De eerste zes afvallers zijn dus al bekend, zijnde beide Caterhams van Giedo Van Der Garde en Charles Pic, de twee Marussia’s van Max Chilton en Jules Bianchi, Pastor Maldonado in de Williams, en Esteban Gutierrez voor Sauber.

We krijgen dus nog wel degelijk de laatste twee kwalificatiesessies te zien, zij het met grote vertraging. De stewards beslisten in eerste instantie om, mocht de regen niet ophouden, de uitslag van Q1 te behouden voor de race morgen. Deze beslissing is nu dus echter bijgesteld, want er werd, mede door de invallende duisternis, besloten om Q2 en Q3 om 11 uur lokale tijd te verrijden. Het gebeurde nog nooit eerder in de Formule 1 dat de kwalificatie op twee verschillende dagen gehouden werd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België