“Reglementswijzigingen kunnen in 2019 de pikorde in de F1 veranderen”

26 januari 2019 — Dit jaar zorgen enkele reglementswijzigingen ervoor dat de teams opnieuw enkele oplossingen moeten zien te vinden bij het ontwerpen van hun nieuwe F1-bolides. Die reglementswijzigingen kunnen er volgens Renault ook voor zorgen dat. de pikorde in de Formule 1 kan wijzigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

Onder andere het wijzigen van de voor- en achtervleugel, waaronder het vereenvoudigen van het ontwerp daarvan, zorgt voor ingrijpende wijzigingen bij ook het ontwerp van de rest van de wagens. De teams zullen allemaal naar oplossingen moeten zoeken en dat kan de pikorde in de Formule1 beïnvloeden.

Marcin Budkowski van Renault F1 meent dat zo’n wijzigingen voor opportuniteiten kunnen zorgen. Daar waar Renault het voorbije seizoen achter Mercedes, Ferrari en Red Bull ‘best of the rest’ was, meent Budkowski tegelijkertijd echter ook dat het moeilijk zal worden om de kloof meteen te dichten.

“Wanneer je realistisch naar de situatie en de kloof van vorig jaar kijkt, dan is anderhalve seconde achterstand inhalen tijdens de winter zo goed als onmogelijk,” aldus Budkowski. “Nu is er echter een reglementswijziging die de pikorde kan veranderen.”

“Er zijn enkele wijzigingen aan de voorvleugel en die kunnen de performance en betrouwbaarheid beïnvloeden. Er zijn externe factoren die we niet in de hand hebben.”

Renault zal alvast alles op alles zetten om zoveel mogelijke progressie te boeken tegenover de anderen.

“Vanuit ons standpunt proberen we binnen de regels het best mogelijke te doen. We doen ons huiswerk en proberen onze doelstellingen te bereiken.”

“In het algemeen is de pikorde een kwestie van relatieve performance. Indien we onze doelstellingen behalen dan zouden we in vergelijking met vorig jaar progressie moeten boeken. Indien de anderen het niet zo goed doen dan zou dat goed nieuws voor ons zijn,” besloot Budkowski

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België