Relatie tussen Button en Perez hersteld

23 april 2013 — Jenson Button en Sergio Perez hebben in alle discretie het akkefietje van Bahrein uitgepraat. image

De duels die Perez en Button voerden tijdens de race deden de spanning bij momenten enorm stijgen. Vooral Button kon er op het moment zelf niet om lachen. De Brit maande zijn team over de boordradio meermaals aan om de jonge Mexicaan tot bedaren te brengen. Daar kwam echter niets van in huis, want McLaren laat hun rijders altijd met elkaar strijden, zolang het binnen de perken blijft.

Technisch directeur Sam Michael gaf vandaag toe dat het meningsverschil tussen hun twee rijders meteen na de race al uitgepraat werd. “Jenson en Sergio mochten allebei hun mening geven tegenover Martin Whitmarsh en mezelf. Daarna hebben wij het standpunt van het team duidelijk gemaakt. Onze rijders zijn ten allen tijde vrij om elkaar te hard en fair bekampen, maar dan mogen ze het vertrouwen van het team niet beschamen door de belangen van het team achterwege te laten. We hadden een goed gesprek. Zowel Sergio als Jenson wilden koste wat het kost de situatie bespreken, en de strijdbijl begraven.” aldus Michael.

“Sergio was tevreden over zijn race. Hij gaf wel al toe dat hij nu en dan iets te agressief reed, maar ook Jenson gaf toe dat hij tijdens de race misschien wat overdreven reageerde op de acties van zijn teamgenoot. Als team accepteren wij dat door niet in te grijpen als onze rijders elkaar bestoken op de baan. Zo racen we bij McLaren, en zo zullen we dat altijd blijven doen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België