Remmen van Lewis Hamilton vlogen bijna in brand bij herstart: “Ze zaten echt op de limiet”

16 september 2020 — Tijdens de tweede start van de GP van Toscane zagen we duidelijk rook van de voorste remmen van Lewis Hamilton zijn Mercedes F1-bolide komen. Hamilton gaf toe dat zijn remmen zich op de limiet bevonden.

“Tijdens mijn formatieronde zat er een verschil van zo’n tweehonderd graden op mijn voorste remmen,” vertelt Hamilton over de kritische situatie waarin hij zich met zijn F1-bolide bevond.

“Ik was dan ook erg hard aan het pushen om er voor te zorgen dat beide remmen zich op ongeveer dezelfde temperatuur bevonden. Ik slaagde erin om hen op zo’n duizend graden te krijgen en probeerde hen in de laatste bocht af te koelen om vlot te kunnen starten.”

Volgens Hamilton scheelde het niet veel of hij kwam door de temperatuur van zijn remmen in de problemen, die vlogen zelfs even in brand.

“Ik reed naar mijn plaats op de grid en er kwam erg veel rook van mijn remmen dus ik maakte me zorgen. Op een bepaald moment zag ik zelfs vuur, wat uiteraard niet goed is aangezien dat alles aantast.”

“Gelukkig werd de start snel gegeven en konden we snel wegrijden. Vanaf dan had ik geen probleem maar het was zeker en vast op de limiet,” besloot Hamilton.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België