Remproblemen hinderen Red Bull

29 maart 2015 — Bij Red Bull moesten ze vandaag tijdens de GP van Maleisië het onderspit delven voor zusterteam Toro Rosso. Vooral remproblemen lagen aan de basis van een slechte race voor Ricciardo en Kvyat.


De kwalificatie voor de GP van Maleisië was nog goed verlopen voor Ricciardo en Kvyat. Het Red Bull-duo mocht de race op het circuit van Sepang aanvatten van op de vierde en vijfde plaats, een mooie uitgangspositie.

De race verliep voor Red Bull echter een heel stuk minder goed. Daniel Ricciardo kende een aanrijding tijdens de eerste ronde en vervolgens kregen beide rijders af te rekenen met remproblemen. Regelmatig was er dan ook bij beide rijders heel wat remstof te zien. Kvyat en Ricciardo moesten uiteindelijk tevreden zijn met de negende en tiende plaats. Beide rijders moesten het duo van zusterteam Toro Rosso laten voorgaan.

“Vandaag lach ik groen,” zei Daniel Ricciardo na afloop van de race. “Het was niet echt opwindend, we waren hulpeloos vandaag. Ik was tot alles bereid, maar we konden vandaag niet strijden. Hier en daar hebben enkele problemen ons gehinderd. Het is frustrerend want ik wil kunnen strijden en plezier beleven. Iedere keer dat we dat deden hebben we daarvoor echter de prijs betaald. We hebben niet echt vaak gewonnen.”

Ook Daniil Kvyat kende een moeilijke namiddag. Net als Ricicardo ondervond de Rus remproblemen en op een bepaald moment werd hij zelfs aangereden door Nico Hulkenberg. De ‘rode Westier’ werd bijna letterlijk op de horens genomen.

“We hebben hard moeten strijden voor de negende en tiende plaats, al is dat niet het resultaat dat we wensten,” blikt Kvyat terug op de race. “We zijn momenteel te ver verwijderd van waar we willen zijn en moeten meer snelheid vinden. We bevinden ons niet in een goede situatie. We zijn trager dan Williams en Toro Rosso. Ik ben er echter van overtuigd dat we hen zullen inhalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België