Remproblemen slaan Alonso terug in Daytona

28 januari 2018 — De ambities van Fernando Alonso in Daytona hebben een serieuze deuk opgelopen nadat een lekke band en remproblemen de United Autosports Ligier hebben doen wegzakken in de stand.


De Ligier met nummer 23, die Alonso deelt met Lando Norris en Phil Hanson, was goed onderweg en reed op een bepaald moment op een mooie zesde plaats. Na ongeveer zeven uur wedstrijd kreeg Hanson af te rekenen met een lekke band en even voor halfweg moest Alonso tijdens zijn tweede stint de pits in wegens remproblemen.

Deze twee incidenten resulteerden in een achterstand van 26 ronden op de leiders. Op Instagram sprak Alonso zijn volgers toe.

“We hadden een wat ongelukkige situatie met Phil,” aldus Alonso. “Net voor ik moest instappen kregen we af te rekenen met een lekke band, daardoor verloren we vier ronden.”

“Maar mijn stints waren goed, het tempo zat er beter in vannacht en de auto voelde veel beter. Toen de safety car op de baan kwam slaagden we erin om twee ronden goed te maken, we waren dus waarschijnlijk aan het strijden voor de top vijf.”

“Nu kregen we dus af te rekenen met remproblemen en moesten we binnenkomen. De mecaniciens doen hun best en hopelijk kunnen we weer snel de baan op maar het is duidelijk dat we onze doelen moeten bijstellen, we hebben veel ronden verloren.”

“Dat is jammer, maar we blijven ons best doen tot de laatste ronde, bedankt om erbij te zijn,” besluit de Spanjaard.

Na al deze tegenslagen kunnen we zien dat de Ligier met nummer 23 weer goed onderweg is en ongeveer dezelfde rondetijden laat optekenen als de zusterauto van United Autosports. De nummer 32, die gedeeld wordt door onder andere Bruno Senna en Paul di Resta vinden we op het moment van schrijven op een mooie vierde plaats.

Geschreven door Tom Schots

Foto: United Autosports

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België