Remproblemen voor Renault

12 februari 2011 — Vitaly Petrov spinde twee keer op twee dagen. De Rus hoopt dat Renault snel het probleem met de remmen oplost. De remmen zijn niet het enige wat er mis is. Petrov wijdt het probleem ook gedeeltelijk aan het KERS-systeem.

“We hebben wat goede onderdelen op de remmen zitten en dat vind ik heel belangrijk.” aldus de enige man die zeker voor Renault rijdt. “Het is de eerste keer dat ik KERS gebruik. We hebben dan ook hard gewerkt op dat gebied.”

“Het was moeilijk om een goede set-up te vinden. Met KERS is het remmen totaal anders dan vorig jaar. Als je voor de eerste keer op de rem gaat, blokkeert de achterkant meteen. We zijn tot het uiterste gegaan en op het einde van de dag lagen we er uit, toen ik de remmen aan het testen was. Hopelijk werkt hetvolgende week in Barcelona”.

Gisterenmiddag zou Petrov een volledige raceafstand afleggen, maar een vloeistoflek besliste daar anders over. Toch zijn ze bij Renault tevreden over de twee afgelopen dagen.

“Het was een goede testsessie voor ons. We hebben enkele problemen kunnen oplossen. Ik denk dat we in Barcelona echt goed zullen kunnen testen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België