Renault: “2017-motor overtreft de verwachtingen”

14 maart 2017 — Volgens Renault F1-directeur Cyril Abiteboul overtreft de nieuwe motor van Renault de verwachtingen.


Tijdens de wintertests stootte Renault met haar motor tegen enkele problemen aan. De drie teams die met Renault-motoren rijden kenden vooral problemen met het ERS. Ondanks de problemen overtreft de nieuwe power unit volgens Cyriel Abiteboul de verwachtingen.

“Ik denk dat we op schema zitten, misschien overtreffen we zelfs enigszins de verwachtingen, los van de betrouwbaarheid,” aldus Renault F1 managing director Cyril Abiteboul tegenover ‘Autosport’. “We kwamen naar de wintertests met een compleet nieuwe architectuur voor de motor, niet alleen wat de verbrandingsmotor betreft maar ook voor het ERS.”

“Zoiets betekent een grote uitdaging, zeker op het vlak van de betrouwbaarheid, dat is geen verrassing.”

Abiteboul en Renault zijn dus niet helemaal verrast door de problemen waarmee ze tijdens de wintertests geconfronteerd werden. Volgens Abiteboul betekent de nieuwe power unit een serieuze stap vooruit, zeker wat de performance betreft.

“We hadden verwacht om tegen enkele problemen te stoten en dat is ook gebeurd. Het goede nieuws is echter dat we niets voor niets doen. De performance is er en we proberen ze zo goed mogelijk uit de motor te halen,” blikt Abiteboul terug op de voorbije wintertests.”

“We hebben gezien dat de performance die we wensen er daadwerkelijk inzit;” besluit Abiteboul.

Veelbelovend dus voor Renault, Red Bull en Toro Tosso, de drie teams die met motoren van Renault rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België