logo
 

Renault: “Alle F1-teamleden moeten van thuis uit werken”

21 maart 2020 — Het Renault F1 team heeft de opdracht gegeven aan haar medewerkers om zoveel mogelijk van thuis uit te werken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Nadat de GP van Australië werd geannuleerd keerden de teamleden van Melbourne terug naar Europa en werd beslist dat de teamleden in quarantaine gingen. Bij Renault ondernemen ze nu echter bijkomende stappen.

Gisteren raakte immers bekend dat de ‘zomerpauze’ die normaal tijdens het F1-seizoen in augustus plaatsvindt naar voor wordt geschoven en wordt uitgebreid. Alle teams moeten drie weken hun fabriek sluiten en dat in de maanden maart en april.

Voorafgaand aan de verplichte sluiting heeft Renault immers aan haar personeel de opdracht gegeven om in de mate van het mogelijke van thuis uit te werken. Vanaf 23 maart wordt thuiswerk verplicht.

Opvallend bij Renault is echter dat ze met twee fabrieken werken waarbij er eentje in Groot-Brittannië ligt terwijl de andere in Frankrijk gevestigd is. De fabriek in Viry sluit van 20 maart tot 5 april, terwijl het hoofdkwartier in Enstone vanaf 30 maart gedurende 21 dagen zal sluiten.

“Onze beslissingen moeten voldoen aan de Franse en Britse richtlijnen, het beleid van de Renault Groep en ook met de autoriteiten in de F1,” zo luidt het in een statement van Renault.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België