Renault-baas: “Vertrek uit de Formule 1 is een mogelijkheid”

16 september 2015 — Gisteren raakte bekend dat Renault volgend jaar geen motorleverancier in de Formule 1 meer zal zijn. Over een eventueel volledig vertrek uit de Formule 1 is echter nog niets beslist.


Na negen jaar te hebben samengewerkt zal Renault volgend jaar niet langer de motorleverancier van Red Bull zijn. Ook zusterteam Toro Rosso moet op zoek naar een andere motorleverancier, ook al beschikten beide teams nog over een overeenkomst voor 2016.

Wat de verbreking van de overeenkomst betreft is Renault nog de details aan het onderhandelen. Tegelijkertijd wordt er druk gespeculeerd over een mogelijke overname van het Lotus F1 team door Renault, waardoor de Franse autoconstructeur opnieuw volledig zijn eigen F1-team zou runnen.

“Onze toekomst maakt deel uit van een grondige analyse en heronderhandeling,” aldus Carlos Ghosn, de topman van Renault. “We zullen de Formule 1 verlaten, of ons eigen F1-team runnen. We hebben nog geen beslissing genomen.”

“We zijn nog aan het bekijken wat we gaan doen. We hebben duidelijk gezegd dat we geen motorleverancier meer zullen zijn. Het is duidelijk dat wanneer je motorleverancier bent, je dan geen credits krijgt, maar wanneer er problemen zijn dat je dan wel ter sprake komt.”

Daarmee wijst Ghosn duidelijk Red Bull met de vinger. Red Bull uitte de voorbije twee jaar forse kritiek aan het adres van Renault omwille van tegenvallende prestaties. Daarbij werd al vlug vergeten dat Red Bull en Renault gezamenlijk vier wereldtitels op rij veroverden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België