logo
 

Renault-baas: “We zijn wat te naïef in de F1 gestapt”

29 september 2016 — Renault kon nog niet veel plezier beleven aan haar terugkeer naar de F1. De Franse renstal staat voorlaatste in de constructeurskampioenschap en kon maar een paar keer in de punten finishen. Teambaas Abiteboul wijst vooral de naïviteit binnen het team aan als oorzaak van het falen.


Met maar zeven punten op de teller kan je het seizoen van Renault zeker tegenvallend noemen. Het Franse team wil binnen vijf jaar meedoen voor de wereldtitel, maar heeft dit seizoen al moeite met het bereiken van Q2.

“Ik kan eerlijk toegeven dat dit seizoen inderdaad moeilijker verloopt dan gepland”, zegt teamchef Cyril Abiteboul. “We begonnen het seizoen met een wagen uit 2014-2015 die we licht hadden aangepast. Dat het verschil zo groot zou zijn, hadden we wel niet verwacht. In dat opzicht mag je ons naïef noemen. Die periode is gelukkig nu achter ons.”

Net als enkele andere teams heeft Renault niets te winnen of te verliezen tijdens de laatste races van het seizoen. De blik van de Fransen gaat alvast richting 2017.

“We moeten nu blijven werken met het oog op volgend jaar en de motivatie binnen het team houden. Op die manier kunnen we doelen stellen en ze vervolgens bereiken.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België