Renault beschuldigt Red Bull van leugens

25 maart 2015 — Ooit waren ze een droomduo, Red Bull en Renault, maar dat er al langer een flinke haar in de boter zit is duidelijk. Het modder gooien is al enige tijd bezig en nu beschuldigt Renault Red Bull zelfs van leugens.


Red Bull kende een teleurstellende seizoen 2014. Een seizoen waarin het niet langer helemaal bovenaan de Formule 1 terug te vinden was maar omdat Mercedes een aantal keer steken liet vallen toch drie overwinningen behaalde en tweede eindigde in het constructeurskampioenschap. Wanneer je de vier seizoenen daarvoor telkens wereldkampioen werd is dat echter hard wakker worden.

Red Bull kende vorig seizoen de nodige betrouwbaarheidsproblemen en ook de competitiviteit zat niet echt goed. Bij Red Bull hoopten ze samen met Renault om tijdens de winter een groot deel van de kloof met Mercedes te dichten, maar niets is minder waar. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet na de GP van Australië weten dat de Renault-motor maar liefst zo’n 100 pk minder krachtig is dan de motor van Mercedes.

Andrian Newey deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat er geen licht aan het einde van de tunnel is en dat de motor met allerlei soorten van problemen kampt. Bovendien zou de motor van Renault het enige zijn dat de renstal ervan weerhoudt om veel betere prestaties neer te zetten.

Cyril Abiteboul van Renault is het echter helemaal niet eens met die felle kritiek en gaat in het verweer. Red Bull wordt er zelfs van beschuldigd leugens te verkondigen.

“Ja, het is moeilijk om met een partner samen te werken die leugens verkondigt,” aldus Cyril Abiteboul tegenover Auto Hebdo. “Adrian is een charmante man en een ingenieur die zijn gelijke niet kent. Al heel zijn leven uit hij echter kritiek op motorleveranciers. Op dat vlak is hij te oud om zich aan te passen.”

Volgens Renault hebben beide partijen fouten gemaakt en moeten ze samenwerken om er sterker uit te komen en de problemen opgelost te krijgen, zo liet de Franse motorpartner in een persbericht gisteren weten.

“We moeten samenwerken en onze problemen begrijpen, zowel op het vlak van de motorkracht als het chassis. Onze cijfers hebben aangetoond dat het verschil in rondetijd met Mercedes gelijkwaardig toe te schrijven was aan problemen met het rijgedrag van de wagen, de prestaties van de motor en de prestaties van het chassis. Het complete pakket moet dan ook verbeterd worden en we werken er dan ook hard aan om dit te verbeteren.”

“We zijn agressief geweest bij onze ontwikkeling en daarvan zouden we in Maleisië al de eerste resultaten moeten zien, zeker omdat we op basis van de data uit Australië onze power unit hebben kunnen aanpassen. We zijn nog volop aan het werken maar we bevinden ons nu reeds in een compleet andere situatie in vergelijking met waar we na de race in Australië stonden,” besluit Cyril Abiteboul.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België