Renault beslist vrijdag of nieuwe motor in Monaco wordt gebruikt

19 mei 2016 — De commentaren over de nieuwe Renault-motor zijn niets dan lovend maar het is Renault dat de knoop moet doorhakken of de nieuwe motor al in Monaco zal gebruikt kunnen worden.


En die beslissing zal morgen, vrijdag, genomen worden, zo heeft Renault laten weten. Pas dan zal beslist worden of de nieuwe motor minder dan een week later zal ingezet worden. In Monaco vinden de eerste twee oefensessies in tegenstelling tot de andere raceweekends reeds op donderdag plaats.

Tijdens de twee testdagen in Barcelona vielen er alleen maar positieve commentaren te noteren over de verbeterde Renault-motor. Toch heeft Renault nog steeds niet beslist of het die nieuwe motor ook al in Monaco ter beschikking zal stellen.

“Het is geen kwestie van eenvoudigweg een andere motor in de auto monteren”, aldus Bob Bell, de technisch directeur van Renault, tegenover ‘Motorsport.com’. “De motor moet zorgvuldig worden ingesteld. Monaco is een vrij ongewoon circuit met vrij lage toeren. We moeten er zeker van zijn dat de motor dat goed aan kan.”

“Alles wijst erop dat de upgrade brengt wat we ervan hadden verwacht.”

Volgens Duitse media zou Renault slechts twee exemplaren van de motor klaar hebben, waardoor er in eerste instantie slechts twee rijders over zouden kunnen beschikken. Daarbij zou de keuze op Daniel Ricciardo (Red Bull) en Kevin Magnussen (Renault) gevallen zijn, wat zou betekenen dat onder meer Max Verstappen in Monaco nog met de oude motor zou moeten rijden. Voorlopig is er echter nog niets officieel bevestigd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België