logo
 

Renault biedt geen garanties voor betrouwbaarheid in Bahrein

16 april 2015 — Bij Renault zeggen ze de nodige stappen te hebben ondernomen om haar motoren te verbeteren met het oog op het raceweekend in Bahrein. De Franse constructeur biedt echter geen garanties.


Renault Sport F1 kwam na afloop van het raceweekend in China opnieuw ter discussie te staan omwille van de vele problemen. Zo kreeg Daniel Ricciardo af te rekenen met een probleem, waardoor zijn motor uit voorzorg vervangen werd, maar kregen ook Daniil Kvyat en Max Verstappen af te rekenen met een motorprobleem tijdens de race. Voor die laatste twee was het des te erger aangezien ze een kostbare puntenfinish verloren zagen gaan.

Bij Renault kampen ze reeds langer met zowel betrouwbaarheid- alsook performantieproblemen. De Franse constructeur hoopte om de kloof met Mercedes enigszins te dichten tijdens de winter, maar dat is helemaal niet het geval. Na afloop van het raceweekend in China stak Renault de hand in eigen boezem en beloofde het om stappen te ondernemen met het oog op de volgende race in Bahrein (Lees: Renault erkent schuld en start onderzoek naar motorproblemen).

Tussen de raceweekends in China en Bahrein zit er echter enkele dagen, waardoor Renault weinig tijd had om aanpassingen te doen. Bij Renault durven ze dan ook geen garanties te geven.

“In deze korte periode na de GP van China hebben we onze systemen en procedures gecheckt en gedubbelcheckt en dat om enkele oplossingen te implementeren tegen de race in Bahrein,” laat Cyril Abiteboul van Renault Sport F1 in een mededeling weten. “Door de logistiek alsook het feit dat het zogenaamde ‘back-to-back’ races zijn, is het moeilijk om een complete garantie te bieden dat we de problemen uit China niet meer zullen ervaren. Onze motivatie is echter nog nooit zo hoog geweest.”

Ook Abiteboul vindt het jammer dat mooie puntenfinishes en hard werk verloren gingen in Shanghai. Bovendien vindt hij dat de opgaves een schaduw werpen over de progressie die reeds werd geboekt.

“Het is frustrerend dat de betrouwbaarheidsproblemen een schaduw hebben geworpen over de race in Shanghai,” aldus Abiteboul. “We nemen die problemen zeker en vast niet licht op, maar we hebben duidelijke stappen vooruit gezet en zetten ons ontwikkelingsprogramma verder en focussen ons ook op de betrouwbaarheid.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België